معرفی و تاریخچه گروه مپنا

فوریه 7, 2021

گروه مپنا مجموعه‌ای صنعتى است مشتمل بر گروه مپنا به عنوان شرکت مادر، به همراه شرکت‌هاى متعدد تخصصى تابعه و وابسته به آن که در زمینه مهندسى، احداث و توسعه نیروگاه‌های حرارتى، نیروگاه‌هاى انرژى تجدیدپذیر، تأسیسات تولید همزمان برق و حرارت، تأسیسات تولید همزمان برق و شیرین‌سازى آب، مهندسى، اجرا و توسعه پروژه‌های نفت وگاز در خشکى و دریا و مهندسى و احداث پروژه‌های حمل و نقل ریلی، خدمات تصویربرداری پزشکی، برقی‌سازی، ارائه خدمات بهره‌برداری، تعمیر و نگهدارى در صنایع مذکور و نیز سرمایه‌گذاری و تأمین مالی پروژه‌هاى یاد شده در چارچوب انواع روش‌های قراردادی و سرمایه‌گذاری فعالیت می‌کند.

گروه مپنا سازنده طیف گسترده‌اى از محصولات پیشرفته صنعتى از جمله توربین‌هاى گاز و بخار، تجهیزات جانبی توربین، پره توربین، توربین بادى، بویلرهاى متعارف و بازیاب حرارت، ژنراتورهاى حرارتى و آبى، سامانه‌هاى حفاظت و کنترل، لوکوموتیوهاى مسافرى و بارى و توربوکمپرسور و ارائه کننده آرایه وسیعى از خدمات تعمیر و نگهدارى در کلاس جهانى است.

مپنا علاوه بر موفقیت در کسب سهم مشارکت پنجاه درصدى در توسعه ظرفیت نیروگاهى کشور و مشارکت مؤثر در توسعه پروژه‌هاى نفت و گاز، حمل و نقل ریلى و سلامت، توانسته است با تکیه بر کیفیت و قیمت رقابتى محصولات و خدمات خود در بازارهاى بین‌المللی حضور یابد.

گروه مپنا، با عنوان «شرکت مدیریت پروژه‌های نیروگاهی ایران» یا به اختصار «مپنا» در ۲۲ مرداد ماه سال ۱۳۷۲ خورشیدی تأسیس ‌شد. هدف اصلی از تأسیس مپنا در ابتدا پیمانکاری عمومی پروژه‌های نیروگاهی به صورت کلید در دست بود و در اثر تحولات، مپنا از حوزه صرف پیمانکاری در دهه 70 و تولیدکننده تجهیزات تحت لیسانس در دهه 80، هم‌اکنون به مجموعه‌ای صاحب فناوری تبدیل شده است و در بین رتبه‌های برتر صاحبان فناوری توربین گازی در عرصه جهانی قرار گرفته است.

گروه مپنا از آغاز تأسیس، اجرای نزدیک به یکصد اَبَر پروژه به ارزش بیش از ۳۰ میلیارد یورو را در کارنامه خود ثبت نموده است. علاوه بر آن، ۶۰ محصول گوناگون و ۸۵ نوع خدمات مختلف را به مشتریان خود عرضه می‌کند که از میان آن‌ها می‌توان مواردی را برشمرد که در ادامه به توضیح آن خواهیم پرداخت.

گروه مپنا در گذار از شش مرحله متوالی، به جایگاه امروزین خود رسید. این شش مرحله به ترتیب عبارتند از:

مرحله اول:

  • طراحی و مهندسی و تامین تجهیزات اصلی نیروگاهی از خارج
  • عملیات اجرایی و تامین تجهیزات جانبی از داخل

مرحله دوم:

  • طراحی، مهندسی و اجرا و ساخت تجهیزات غیر اصلی در داخل
  • تأمین تجهیزات اصلی از خارج

مرحله سوم:

  • ساخت تجهیزات اصلی، انجام کلیه فعالیتهای طراحی، مهندسی و اجرا نیروگاهی در داخل

مرحله چهارم:

  • سرمایه گذاری مستقیم در احداث نیروگاه، حضور در پروژه‌های صنعتی و یوتیلیتى، ارائه خدمات پس از فروش و نگهداری و بهره‌برداری

مرحله پنجم:

  • ورود به عرصه نفت و گاز (ساخت تجهیزات و اجراى پروژه)
  • ورود به عرصه حمل و نقل ریلى (ساخت لوکوموتیو و اجراى پروژه)
  • ورود به بازارهاى بین‌المللى

مرحله ششم:

  • تمرکز بر تحقیق و توسعه و طراحى محصول
  • توسعه محصولات فعلى در جهت نیاز مشتریان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *